Switch to english

Kedves Látogató!

Aláhúzás

Önnek mi jut eszébe, ha Szegedről és környékéről hall?

Megjelenik Ön előtt a Szegedi Dóm sziluettje, a Szegedi Szabadtéri Játékok plakátjai vagy a Szegedi Tudományegyetem, esetleg a pirosló paprikafüzérek? Gondolta volna, hogy ezzel még alig soroltunk fel néhány dolgot abból az ezernyi érdekességből, amit a város és környéke kínál.

A Szegedi Tourisma azzal a céllal jött létre, hogy színvonalas és szórakoztató séták keretében megmutassa a város sokféle színét, arcát, ízét, hangulatát az idelátogató vendégeknek vagy az itt élő kíváncsi és érdeklődő lakosoknak.

A sétáink klasszikus útvonala a város legfontosabb látnivalóit tartalmazza, de annyi apróságot lehet még felfedezni, hogy vannak különleges, egyedi ajánlataink is. Jöjjön és fedezze fel velünk Szegedet és környékét!

Ajánlatunk

Szegedi gyalogos városnézés

A klasszikus gyalogos séta során felfedezzük a belvárost és megismerkedünk az 1879-es árvíz után néhány év alatt felépült „Palotás város” épületeivel, tereivel, sugárútjaival. Bejárjuk a Széchenyi teret, megcsodáljuk a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudjuk miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.

Szegedi kombinált városnézés

A kombinált - autóbuszos és gyalogos - séta során a fentieken kívül átkelünk Szeged hídjain és Újszegeden körbejárjuk a Ligetet, majd Alsóvároson ismerkedünk a szegedi paprikával, a napsugaras házakkal és megállunk a gyönyörű késő gótikus Havas Boldogasszony templomnál. Felsővároson megnézzük az 1904-ben átadott, ma is működő víztornyot a Szent István téren, a Pick szalámiról, a halászokról és superekről is szó lesz, valamint kiderül, hogy Szegeden meddig működött a Sóhivatal.

Tematikus séták

Amennyiben speciális sétát szeretne, válasszon téma szerint a honlapon található séták közül.

Csoportok

Vállalunk csoportoknak idegenvezetést Magyarországon és külföldön is, ilyenkor az idegenvezetés mellett vállaljuk a belépők intézését és a helyi idegenvezetők, tárlatvezetők felkérését is. Kérje egyéni ajánlatunkat; irányár: 50.000Ft/nap

Áraink

NyelvÁrExtra megkezdett óra
Magyar20000Ft10000Ft
Idegennyelven30000Ft - 7015000Ft - 35